Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

“En toen kwam Jesse”, boek van een moeder van slechtziend kind

Geplaatst op 7-06-2018

Dit verhaal van een warme en betrokken moeder laat zien wat er gebeurt als je een moeilijk te begrijpen kind de beste begeleiding geeft. Hoe hij dan verandert en zoveel meer kan leren dan wanneer er geen gerichte aandacht voor zijn problematiek is. Een onthullend en hoopgevend boek. 
 
Jesse is in begeleiding bij Visio Sittard-Geleen en zijn moeder beschrijft onder andere hoe zij de ondersteuning vanuit Visio ervaren heeft. 
 

Over het boek

Wat zagen Monique en Fran?ois ernaar uit om een kindje te mogen krijgen! Maar voordat Monique zwanger werd, moesten ze eerst een lange weg afleggen. Na een aantal IVF-pogingen werd ze uiteindelijk spontaan zwanger en ze waren de koning te rijk. Want toen kwam Jesse.
 

Meer aan de hand

Maar het bleek allemaal heel anders te gaan dan ze zich hadden voorgesteld. Jesse werd een maand te vroeg geboren. Het leek daarom eerst daardoor te komen dat hij achterbleef in zijn ontwikkeling. Er was echter meer aan de hand. Maar om te ontdekken wat dat precies was, moesten ze opnieuw een heel lange weg afleggen. 
 

Zeldzame afwijking 

Jesse vertoonde onaangepast gedrag, had epileptische aanvallen en reageerde sterk op sommige medicijnen. Hij bleek een zeer zeldzame afwijking te hebben op het SON-gen, dat op chromosoom 21 ligt. Dit bood de mogelijkheid tot gericht onderzoek. Maar hoe met Jesse om te gaan was een heel ander verhaal. Hierin voerde Monique, als een leeuwin die opkomt voor haar kind, een krachtige strijd.
 

Leeuw

Ze eiste het beste voor Jesse en vocht samen met haar man net zo lang tot ze de beste verzorging voor Jesse vond. Als moeder wist ze als geen ander wat haar kind nodig had. En zo kwam ze erachter dat lang niet iedereen dat haar kind kon geven. Het maakte haar verdrietig en boos wanneer ze zag hoe Jesse soms werd genegeerd omdat hij niet werd begrepen of te hard werd aangepakt omdat hij niet kon zeggen wat hem frustreerde.
 

Meer informatie

Titel: En toen kwam Jesse
Auteur: Monique Lutgens-Blom
ISBN: 978-94-6365-058-8
Prijs: € 24,50.
Van ieder verkocht boek gaat € 2 naar een instantie/initiatief voor kinderen als Jesse.

Reacties

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Abonneer

Snel naar informatie