Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Groepsbijeenkomst ouders met visuele beperking

23-09-2015 - 14:38 | 0 Reacties
Maatschappelijk werker Inge Venema interviewt een cliënte die deel heeft genomen aan de groepsbijeenkomst Visueel beperkte ouders over haar ervaringen met deze bijeenkomst. Ze is een vrouw van 40 jaar met een zoon van 12 en dochter van 6 jaar oud.

 
Lees verder

Inloopspreekuur in bibliotheek verkleint stap naar revalidatie

23-09-2015 - 08:22 | 0 Reacties
Zoals u wellicht weet, houdt Visio regelmatig een inloopspreekuur in een bibliotheek. Wij hopen hiermee laagdrempeliger toegankelijk te zijn voor mensen die zich willen oriënteren op de mogelijkheden die Visio voor hen heeft. Steeds meer  mensen weten ons inmiddels via die weg te vinden. Zo ook mevrouw Torrisi.

 
Lees verder

“Achteraf denk ik: die jongerengroep is een keerpunt geweest”

23-09-2015 - 06:49 | 0 Reacties
 “Kwetsbaar” klinkt alsof je makkelijk omver gegooid kan worden. Alsof je kan breken. Terwijl het tonen van kwetsbaarheid aan de mensen van wie je houdt juist zo bevrijdend kan zijn. Het is echt heel fijn als mensen je begrijpen. Maar dan ook écht begrijpen. Het geeft een goed gevoel, en na deze eerste moeilijke stap komt de rest vanzelf.” Dit is één van de belangrijkste dingen die Susan Mohamed (23 jaar) in de afgelopen drie jaar heeft geleerd en ervaren. Ze vertelt het met overtuiging en komt over als een sterke sprankelende jonge vrouw. 

 
Lees verder

Road tot Dam tot Damloop: 5M Plus!

21-09-2015 - 14:31 | 0 Reacties
Zondag 19 september was het zover: Fran6ca en Marjanne hebben samen de vijf Engelse Mijl van de Dam tot Damloop 2015 gelopen. Lees hun verhaal!

 
Lees verder

Hans Tijssen en John Batteram: Samen is leuker dan alleen

18-09-2015 - 12:41 | 0 Reacties
Van 24 september tot 3 oktober is het “de week tegen eenzaamheid”. Het is een campagneweek om aandacht te generen voor eenzaamheid en wat je daaraan kunt doen. “Kom erbij en verbind” is het thema van dit jaar. Verbinding maken begint al bij jezelf. Want bij eenzaamheid voel je het gemis van verbondenheid met anderen. Je kunt er wat aan doen. Bijvoorbeeld door te proberen nieuwe contacten aan te gaan. Of door bestaande contacten te verbeteren. Een mooi voorbeeld zijn, de zeer slechtziende, Hans Tijssen en zijn (ex-)buddy John Batteram.
 


 
Lees verder

Road to Dam tot Damloop: Wie leidt wie?

17-09-2015 - 08:22 | 0 Reacties
Fran6ca en Marjanne gaan samen op 19 september de Dam tot Damloop rennen. Een boeiende combinatie van twee gepassioneerde sporters: jong en ietsje ouder, slechtziend en ziend, leerling op een Visio-school en medewerker achter een Visio-bureau. Hoe bereiden zij zich voor op deze bijzondere uitdaging? 

 
Lees verder

Stagelopen met een visuele beperking

16-09-2015 - 07:37 | 0 Reacties
Ik ben Marc Hillen, 25 jaar en ik woon in Amstelveen. Ik hou van gamen, uitgaan en  muziek. Een dezer dagen krijg ik mijn MBO diploma Bouwkunde en Architectuur en  volgend jaar ga ik studeren aan de Hogeschool van Amsterdam, de opleiding Built Environment. In deze blog lees je hoe ik met mijn visuele beperking een stage heb gevonden en afgerond.

 
Lees verder

Road to Dam tot Dam loop 2015: De Uitdaging

11-09-2015 - 12:30 | 0 Reacties
Ik, Marjanne Roël (manager kwaliteit bij Koninklijke Visio) ga een sportieve uitdaging aan met Francesca,  een leerling VSO bij Visio in Amsterdam. Op 19 september lopen we samen de 5 Engelse Mijl in de Dam tot Damloop (DtD). In deze blog lees je onze ervaringen voor en tijdens de loop.
 


 
Lees verder

Snel naar informatie