Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Ervaringsverhalen cliënten Creatieve Vorming bij Visio Het Loo Erf

Geplaatst op 7-06-2016

Creatieve Vorming is een onderdeel van het intensieve revalidatieprogramma bij Visio Het Loo Erf in Apeldoorn. Dit bestaat uit de onderdelen: handvaardigheid, textiele werkvormen en muziek. Hier werkt de cliënt via creatieve technieken aan de ontwikkeling van basisstrategieën. Dat zijn onder andere: de ontwikkeling van de tast en het gehoor, gestructureerd werken en het hanteren van de energiebalans. Hieronder leest u drie ervaringsverhalen van cliënten bij handvaardigheid.
 
Leo van Rijt: “Creativiteit is de verrijking van het menselijk denken en handelen. Dit heeft mij al vaak geholpen en helpt mij ook nu. Mijn speksteenavontuur was de eerste confrontatie met non-visueel werken. Het kostte mij moeite om voelend een beeld te vormen. Voor het eerst wist ik niet wat het eindresultaat zou worden. Het was letterlijk voelen, raspen en schuren en afwachten waar ik op uit zou komen. Begeleiders Renske, Melanie en Eric gaven mij vertrouwen en wisten mij telkens opnieuw te motiveren. Dat heeft mij iets moois gebracht in de vorm van een speksteen sculptuur. Deze ontdekking en het non-visueel werken is voor mij een bron voor nieuwe uitdagingen in mijn leven.”\
 

Zelfstandig worden 

Manhal Alktheeb komt uit Syrië. Hij is ongeveer twee jaar in Nederland. “Ik word zelfstandig door wat ik leer bij de revalidatie. Ik heb bij handvaardigheid leren werken met pitriet en hout. Ik vind het fijn om te leren werken zonder te kijken. Ik denk dat het voor blinde en slechtziende mensen belangrijk is om hierdoor te kunnen veranderen. Bij handvaardigheid kan ik ook mijn Nederlandse taal verbeteren.”
 
Fransje Eiselin is vanaf haar geboorte blind. “Ik hoef niet te leren om dingen op een non-visuele manier te doen. Maar het is een verademing om met je handen te prutsen. En dan voelen hoe leuk het is om iets te maken. Ik voel vormen ontstaan. Ook is het boeiend om van andere cliënten te horen dat zij zelfvertrouwen krijgen doordat ze erachter komen dat ze zonder te hoeven kijken mooie dingen kunnen maken. Voor mij geldt: creativiteit die er altijd was, maar die ik weer voel. Ideeën die weer gaan stromen.”

Reacties

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Abonneer

Snel naar informatie