Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Apeldoorn: Inloop XL: De mogelijkheden bij maculadegeneratie (MD)

21-06-2024 | 13.00 tot 17.00 uur

Visio Apeldoorn opent op vrijdag 21 juni van 13.00 tot 17.00 uur haar deuren. Tijdens deze inloop XL ervaart u wat licht doet bij slechtziendheid. U ontdekt hoe u met de juiste verlichting, contrast en vergroting maar ook met andere hulpmiddelen en kleine aanpassingen in en rondom uw huis, uw dagelijks leven kunt verlichten.

Voorlichting maculadegeneratie 13.00 - 14.00 uur

We trappen af met een voorlichting over maculadegeneratie. Marjolein Ilbrink, optometrist van Visio legt uit wat maculadegeneratie is en wat er aan te doen is. Wat dit in het dagelijks leven betekent, vertelt ervaringsdeskundige en voorzitter van de Maculavereniging Ronald Korpershoek. Petra Groothuis, advies & voorlichting van Visio zoomt in op de mogelijkheden die Visio kan bieden om het leven met MD te verbeteren. 

Aanmelden voor de voorlichting is gewenst via e-mail: apeldoorn@visio.org of per telefoon: 088 585 62 00.

De informatiemarkt 14.00 - 17.00 uur

Beleef licht: wat doet verlichting en hoe past u deze toe in uw dagelijkse bezigheden? U krijgt handvatten voor het creëren van een fijne lichtomgeving en wat u kunt doen als u last heeft van te veel of te weinig licht.

Maak kennis met het visueel functieonderzoek. Wat is het en wat levert het u op? Een onderzoek waarbij we kijken naar wat u nog wel ziet, hoe u het kijken inzet en wat mogelijk een goed (lees)hulpmiddel kan zijn. Let op: Op deze middag gaan we geen persoonlijk onderzoek verrichten, deze middag is enkel informatief.

Ontvang informatie over hoe u het optimale uit uw pc, tablet en telefoon haalt en ontdek handige software en apps die u kunnen ondersteunen.

Leven met een visuele beperking, daar komt heel wat bij kijken. Niet alleen op praktisch, maar ook op sociaal-emotioneel vlak doet dit iets met u. Ga hierover in gesprek met onze medewerkers of met de ervaringsdeskundige van de Maculavereniging.

Bezoek de stands van hulpmiddelenleveranciers Iris Huys en Sensotec. Zij presenteren hulpmiddelen die veel gebruikt worden door mensen met maculadegeneratie waaronder de GO/VO box voor ondertiteling en vergrotingshulpmiddelen.

Ontdek de vele mogelijkheden die Koninklijke Visio biedt aan mensen met een visuele beperking en ga in gesprek met onze medewerkers. Kortom: steek uw licht op bij Koninklijke Visio. Ervaar, beluister, ontdek en laat u tijdens deze inloop XL op 21 juni inspireren hoe u uw dagelijks leven kunt verlichten. 

Praktische informatie  

Wanneer: vrijdag 21 juni 2024, 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Koninklijke Visio, locatie Apeldoorn, Waldeck-Pyrmontstraat 31, gebouw Sigma
Vragen & aanmelding: apeldoorn@visio.org
 

Snel naar informatie