Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Alkmaar: cursus DigiVitaler door Visio samen met Oogvereniging en bibliotheek Kennemerwaard

13-06-2024 | 13.30 tot 15.00 uur
Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via uw smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én u heeft altijd en overal toegang tot uw gegevens of van diegene waarvoor u zorgt. 

Maar wat als u hier vragen over heeft of graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet.

Visio, bibliotheek Kennemerwaard en Oogvereniging willen u hierbij helpen. Zij bundelen hun krachten en bieden speciaal voor mensen met een visuele beperking de cursus DigiVitaler aan. Met dit lesprogramma leert u om zelf uw gezondheidszaken te regelen via internet. Elke week geven we uitleg over een bepaalde vorm van digitale zorg en oefenen we hiermee. 

Bijvoorbeeld hoe u:
  • informatie over gezondheid vindt op internet
  • online een vraag kunt stellen aan de dokter
  • inlogt in het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis
  • kunt videobellen met de dokter
  • wat de beste apps zijn voor uw gezondheid
  • en nog veel meer

De lessen zijn gratis. U hoeft geen cliënt bij Visio te zijn of lid van de bibliotheek en/of Oogvereniging. Voorwaarde is wel dat u de basisvaardigheden ICT beheerst. Een ICT medewerker van Visio is aanwezig om daar waar nodig te ondersteunen in de toegankelijkheid en navigeren in de lessen. 

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Deze zijn gepland op de volgende data in Wijkcentrum Overdie in Alkmaar:
Donderdag 13, 20 en 27 juni en 4 juli
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Adres: van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH  Alkmaar

Neem uw eigen laptop, tablet of smartphone en koptelefoon mee

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan via noordholland@oogvereniging.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Heeft u vragen over de inhoud van de cursus dan kunt u contact opnemen met de bibliotheek via 072 515 66 44.

Snel naar informatie