Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Paralympisch zwemmer Rogier Dorsman ambassadeur voor Koninklijke Visio

16-05-2024

Met trots laat Koninklijke Visio weten dat zwemmer Rogier Dorsman zich gaat inzetten als ambassadeur voor de organisatie. De 24-jarige zwemmer en “Dutch Wonderboy” Rogier Dorsman, die momenteel hard aan het trainen is voor de Paralympische Spelen in Parijs deze zomer, zat eerder op school bij Visio Onderwijs in Rotterdam. 

Portret Rogier Dorsman

Wat kan wel 

Als ambassadeur voor Koninklijke Visio wil Rogier Dorsman andere slechtziende en blinde mensen een hart onder de riem steken. Iets wat hem op het lijf is geschreven: met zijn natuurlijke optimisme en een grote dosis doorzettingsvermogen en volharding laat Rogier Dorsman zien wat je kunt bereiken als je focus weet te houden op datgene wat wél kan. De Nederlands paralympisch zwemmer werd op zijn dertiende van de ene op de andere dag nagenoeg blind, maar liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Integendeel. 

Zoals Rogier Dorsman aangeeft: “Het was natuurlijk enorm schrikken dat ik mijn zicht verloor. Maar het betekent niet dat de wereld vergaat. Waar een deur dicht gaat, gaat een andere deur open. Als ik niet slechtziend was geworden, was ik niet op dit niveau gaan zwemmen.” 

Rogier Dorsman loopt met zijn taststok langs het zwembad

Wereldtop 

Rogier Dorsman behoort tot de wereldtop van het paralympische zwemmen. In afgelopen EK’s en WK’s wist hij maar liefst 15 gouden medailles binnen te halen, en bij de Paralympische Spelen in Tokio in 2020 behaalde Rogier Dorsman maar liefst drie keer goud: op de 100 meter schoolslag, de 200 meter wisselslag en de 400 meter vrije slag. Komende zomer hoopt hij hier nog een aantal medailles aan toe te voegen, tijdens de Paralympische Spelen in Parijs.  

Rogier Dorsman komt uit in klasse S11, de klasse voor blinde en zeer, zeer slechtziende zwemmers. In deze klasse zwemmen alle deelnemers verplicht met een geblindeerde zwembril. 

Rogier Dorsman doet de vlinderslag in een donker zwembad

Beeld: Dieuwertje Bravenboer

Snel naar informatie