Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Nieuw navigatie-concept voor slechtziende en blinde mensen: testers gezocht

21-05-2024

Het VisioLab heeft in samenwerking met In The Pocket een innovatief navigatie-concept ontwikkeld dat speciaal is ontworpen voor slechtziende en blinde mensen. Dit nieuwe systeem maakt gebruik van geluid om gebruikers veilig en efficiënt door hun omgeving te leiden. Het doel van deze samenwerking is om de mobiliteit en zelfstandigheid van mensen met een visuele beperking te vergroten.

Eerste Prototype Klaar voor Testen

Na intensieve ontwikkeling en verfijning is het eerste prototype van deze slimme bril klaar om in de praktijk getest te worden. Dit prototype is een belangrijke stap richting een gebruiksvriendelijke en betrouwbare navigatieoplossing die de dagelijkse uitdagingen van slechtzienden en blinden aanzienlijk kan verminderen.

Testdag in Breda

Om ervoor te zorgen dat de slimme bril optimaal functioneert en voldoet aan de behoeften van de gebruikers, organiseert VisioLab een testdag in Breda. Op 11 juni krijgen deelnemers de gelegenheid om de slimme bril uit te proberen en hun feedback te geven. Deze input is van onschatbare waarde om het concept verder te verbeteren en aan te passen aan de wensen van de gebruikers.

VisioLab is op zoek naar enthousiaste testers die bereid zijn deel te nemen aan deze testdag. Heeft u een visuele beperking en wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van een baanbrekend navigatiesysteem? Dan nodigen wij u van harte uit om mee te doen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar visiolab@visio.org. U kunt zich ook persoonlijk aanmelden bij de receptie van Visio Revalidatie en Advies in Breda.

Snel naar informatie