Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Hoe is het leven met een visuele beperking?

27-02-2024

Ervaar het zelf met de Blind Experience tijdens Museumnacht010

Sommige mensen worden slechtziend of blind geboren; anderen worden dit op latere leeftijd. Als je slecht of niet ziet, ben je nog meer aangewezen op je andere zintuigen. Hoe werkt dat?

Ervaar het zelf

Tijdens Museumnacht010 kun je meedoen aan de Blind Experience van Koninklijke Visio, op zaterdagavond 2 maart, van 20.00 – 01.00 uur. Zo ervaar je hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Je ben die avond dus van harte welkom!

Lopen, voelen, proeven

Loop een stukje blind met een taststok en een begeleider én voel wat het met je doet. Hoe zet je andere zintuigen in om informatie te duiden? Ervaar kunst gemaakt door een kunstenaar die visueel beperkt is. Probeer geblinddoekt een puzzel te maken. Voel het gewicht van verschillende voorwerpen. En doe de smaaktest; bezoekers kunnen geblinddoekt fruit proeven en raden wat het is. Moeilijker dan je denkt!
 

Kunstenares Iris tijdens Museumnacht010

Kunstenares Iris Bijenberg met haar werk

In gesprek met ervaringsdeskundigen

Daarnaast zijn er twee ervaringsdeskundigen aanwezig die graag met je in gesprek gaan en hun ervaringen delen over hoe het is om te leven met een visuele beperking.

Welkom

Alle deelnemers aan de Museumnacht010 in het bezit van een ticket zijn van harte welkom voor de Blind Experience op zaterdagavond 2 maart van 20.00 – 01.00 uur, bij Koninklijke Visio, locatie Rotterdam, Schiedamse Vest 158. 

Alle activiteiten vinden hier plaats. Alleen het stoklopen gebeurt in het restaurant van het Oogziekenhuis, direct gelegen naast Koninklijke Visio Rotterdam.

Tickets zijn te koop via de website van Museumnacht010.

Snel naar informatie