Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

BREAKING NEWS: Uitbreiding mogelijkheden UWV-ondersteuning arbeid bij visuele beperking

21-02-2024
Om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt heeft UWV de mogelijkheden uitgebreid. Iedereen met een visuele beperking kan nu bij UWV terecht voor ondersteuning. Met óf zonder uitkering, WIA, Wajong, het maakt niet uit. Een uitzondering geldt voor de re-integratiediensten. 
 

Ondersteuning kost de werkgever geen geld meer

Of het nu gaat om spraaksoftware, een brailleleesregel of een vervoersvoorziening. Of je al bij een werkgever in dienst bent of nog niet, UWV biedt nu een ruimere ondersteuning om mee te kunnen draaien op de arbeidsmarkt. En die ondersteuning kost de werkgever geen geld meer.
 

Loon naar werken voor Taskforce Arbeid

Taskforce arbeid maakt zich al lange tijd hard voor een volwaardige deelname aan arbeid voor slechtziende en blinde mensen. “Het is een wezenlijke verandering van de mogelijkheden” reageert een dolgelukkige Gabrie Schoen, projectleider Taskforce Arbeid.

“Het vele lobbywerk van Taskforce Arbeid, duwen en trekken en opnieuw aandacht vragen heeft zijn vruchten afgeworpen met deze uitbreiding van mogelijkheden om deelname aan de arbeidsmarkt voor slechtziende en blinde mensen te vergemakkelijken” Enthousiast gaat Schoen verder “Schreeuw het van de daken en vraag gewoon je ondersteuning aan! En dat kunnen werkgever en werknemer ook gezamenlijk doen.”
 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met projectleider “Inclusief Werkgeverschap” /adviseur arbeid Gabrie Schoen via gabrieschoen@visio.org.
 

Snel naar informatie