Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Gezocht: Nieuwe ervaringsdeskundigen voor Visio Apeldoorn

10-04-2024

Twee dames met elkaar in gesprek aan een bureauIn Apeldoorn is weer ruimte voor een aantal mensen die graag opgeleid willen worden tot Visio-ervaringsdeskundige.

Wanneer u slechtziend of blind wordt, komt er heel wat op u af. Een goedziend iemand kan, hoe goedbedoeld ook, zich slechts beperkt een beeld vormen van wat dat betekent in uw leven. Het kan fijn zijn om tijdens het revalidatietraject bij Visio in contact te komen met een ervaringsdeskundige.

Deze (voormalige) Visio-cliënten zijn speciaal opgeleid om mensen te helpen bij het accepteren van hun visuele beperking. Het zijn veelal maatschappelijk betrokken mensen die hebben ervaren dat met elkaar praten helpt. In dit artikel op onze website wordt door meerdere ervaringsdeskundigen vertelt waarom zij hun werk als Visio-ervaringsdeskundige zo belangrijk vinden.  

Buddy’s en ambassadeurs

Binnen de poule van ervaringsdeskundigen zijn er twee functies. De buddy’s gaan in gesprek met mensen, één op één. Dit kan zijn om hen psychosociaal te steunen, maar het kan ook heel goed zijn om praktische hulp te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de smartphone. De ambassadeur kan ingezet worden bij voorlichtingen en adviesgesprekken over de mogelijkheden van Visio. In Apeldoorn zijn we vooral op zoek naar buddy’s.

Is uw interesse gewekt?

Bent u in behandeling (geweest) bij Visio Apeldoorn en lijkt het u leuk om uw kennis te delen met andere slechtziende en blinde mensen? Neem dan contact op met de afdeling advies. Vraag naar Petra Groothuis of Mirjam Baas. Dit kan via e-mail: apeldoorn@visio.org of telefonisch: 088 585 62 00.

Snel naar informatie