AutO-Mobiliteit - autorijden met visuele beperking

Slecht zien en deelnemen aan het verkeer

Zelfstandige mobiliteit bevordert een actieve deelname aan het maatschappelijke leven. Vooral in het verkeer kunnen mensen met een oogaandoening belemmeringen ervaren. Visio wil bijdragen aan verantwoorde verkeersdeelname en adviseert daarom personen met een oogaandoening op individuele basis.

We maken onderscheid tussen voertuigen waarvoor een rijbewijs is vereist, zoals bijvoorbeeld een auto, tractor of bromfiets en voertuigen waarvoor geen rijbewijs vereist is, zoals een scootmobiel of gehandicaptenvoertuig.

YouTube thumbnail met 9 mensen van AOB

Autorijden met een visuele beperking - de ervaringen zijn van Nadiye en Piet

Dat je met een visuele beperking tóch veilig kan autorijden, met goedkeuring van het CBR, is soms mogelijk. Dat kan met kijkstrategieën om je specifieke visuele beperking te kunnen compenseren, trainingen en hulpmiddelen én er gaat uw is het fiuitgebreid onderzoek aan vooraf. Auto-Mobiliteit is niet nieuw, het bestaat al bijna 15 jaar en is een beproefde en gewaardeerde aanpak en wordt overal in het hele land aangeboden. Wel nielmpje waarmee Visio laat zien hoe dit werkt en wat de ervaringen zijn
Bekijk de video op YouTube