Routebeschrijving Leiden

Poortgebouw
Rijnsburgerweg 10
2333 AA Leiden
 

Auto


Vanuit Rotterdam/Rijswijk/Delft en Den Haag-Zuid (rijksweg A4)

Afslag Zoeterwoude Rijndijk/Leiderdorp/Leiden-Oost. Einde afslag bij stoplichten linksaf. Bij de volgende stoplichten (Leiden-Oost) rechtsaf. Volg bochtige weg en bij het tweede stoplicht links afbuigen (bord Andere Richtingen). De daarop volgende stoplichten rechtsaf met bord H Leiden. Vanaf hier de borden H (hospitaal) Leiden volgen. Op de Willem de Zwijgerlaan, na de twee tunnels de borden "LUMC" volgen. Op de Albinusdreef (bij LUMC) eerste weg linksaf, richting het parkeerterrein van het Poortgebouw.
 

 

Vanuit Den Haag/Wassenaar (rijksweg A44)

Afslag 8 richting Leiden. Einde afrit bij de stoplichten rechtsaf richting Leiden. Bij het 3e stoplicht linksaf richting ‘Ziekenhuizen’. Op de rotonde rechtsaf. Volgende rotonde opnieuw rechtsaf vervolgens linksaf de slagbomen door en parkeren voor het Poortgebouw.
 

Vanuit Amsterdam (rijksweg A44)

Afslag 8 richting Leiden. Einde afrit bij de stoplichten linksaf. Bij het 4e stoplicht linksaf richting ‘Ziekenhuizen’. Op de rotonde rechtsaf. Volgende rotonde opnieuw rechtsaf vervolgens linksaf de slagbomen door en parkeren voor het Poortgebouw.
 

Vanuit Utrecht (rijksweg A12)

Afslag Alphen a/d Rijn en vervolgens provinciale weg richting Leiden blijven volgen. In Leiden de borden Leiden-Noord en Leiderdorp aanhouden en de borden ‘Ziekenhuizen’ en ‘LUMC’ volgen.
 

Parkeren


U kunt parkeren op het terrein voor het poortgebouw. De eerste 30 minuten kan bij het poortgebouw gratis geparkeerd worden, daarna geldt betaald parkeren.
De betaalautomaat staat op de begane grond Poortgebouw -Zuid.
 

Openbaar vervoer


Visio is gevestigd op de tweede etage in het Poortgebouw, op het terrein van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De komende jaren zijn er vele bouwactiviteiten zijn in en rond het station met tijdelijke wegomleggingen en bushalteverplaatsingen. Ook vinden er de komende periode bouwwerkzaamheden plaats op het LUMC-terrein. Vandaar dat oplettendheid geboden is bij de in- en uitstapplaatsen van trein en bus.
 

Bussen

Vanaf Den Haag via Wassenaar, lijn 43 en 48
Vanaf Den Haag via Wassenaar en Voorschoten, lijn 48 Vanaf Wassenaar via Leidschendam en Voorschoten, lijn 48 Vanaf Noordwijk via Rijnsburg of Voorhout, lijn 40 en 42 Vanaf Katwijk via Valkenburg, lijn 33
Vanaf Katwijk via Rijnsburg en Oegstgeest, lijn 31, 32 en 41 Vanaf Haarlem via Lisse, Sassenheim en Warmond, lijn 50 Vanuit Alphen a/d Rijn, lijn 167, 168, 169
Vanuit Rotterdam via Zoetermeer, lijn 170
Voor inlichtingen over vertrektijden en routes kunt u bellen met: 0900-9292

 

Looproute


Vanaf de achterzijde van Leiden CS lopend

Het Poortgebouw is te bereiken via het NS-station Leiden naar de ingang Rijnsburgerweg . Indien u met de bus uit de richting Oegstgeest komt, kunt u bij de halte aan de achterzijde van het station uitstappen. U gaat rechtsaf en volgt de stoep. Hier is geen geleidestrook aanwezig. U kruist schuin een fietspad en aan uw linkerhand kunt dan de geleidelijn oppakken (ribbel-/rubbertegels of verhoogde trottoirband). U kunt de geleidelijn volgen tot het einde van de stoep. U bent nu op de Rijnsburgerweg, hier gaat u linksaf richting poortentree. Hier gaat u weer linksaf en dan loopt u rechtdoor naar het Poortgebouw (te herkennen aan de vóór u liggende poort). Hier is een geleidelijn aanwezig. In de poort aangekomen neemt u de ingang ‘Vleugel Zuid’.

Komt u uit de richting Oegstgeest dan kunt u ook meerijden tot de voorzijde van het NS-station en vanaf daar de hieronder beschreven route lopen. Deze route geldt in ieder geval voor aankomst per bus uit de richting Leiderdorp en aankomst per trein.
 

Vanaf (voorzijde) Leiden CS lopend

U loopt de stationshal van het NS-station Leiden in en loopt door totdat u de achterzijde (Oegstgeesterzijde) van de stationshal bereikt. Hier kunt u de geleidelijn volgen rechtdoor tot de stoep, waarbij u een fietspad kruist. Op de stoep aangekomen slaat u rechtsaf. Aan uw linkerhand kunt u de geleidelijn oppakken (ribbel-/rubbertegels of verhoogde trottoirband). U kunt de geleidelijn volgen tot het einde van de stoep. U bent nu op de Rijnsburgerweg, hier gaat u linksaf richting poortentree. Hier gaat u linksaf en u loopt rechtdoor naar het Poortgebouw (te herkennen aan de vóór u liggende poort). Hier is een geleidelijn aanwezig. In de poort aangekomen neemt u de ingang ‘Vleugel Zuid (volg de geleide-lijn).
Bij aankomst opent de deur vanzelf . Als de centrale receptie gesloten is, kunt u zich melden via de Visio belknop op het bellentableau rechts aan de muur van de entreehal. Via de lift (volg de geleidelijn) bereikt u Visio op de tweede etage. Naast de lift is ook een trap. Op de tweede etage vindt u rechts, de geleidelijn volgend, de receptie van Visio.